SEMINAR TAPOW A

EDISI CUTI SEKOLAH

2018

 

 SEAT PREMIUM

(SEAT KAWASAN DEPAN)

 

DAFTAR SEKARANG!

Mahu Anak Anda

Bersungguh- sungguh BELAJAR,

Mementingkan SOLAT 

dan

Mudah MENDENGAR KATA

HANTAR KE PROGRAM KECEMERLANGAN BERSAMA SAYA!

Kalau anda ada anak umur 10 smpai 18 tahun,

Anda WAJIB baca sampai habis.

 

Sebab kajian saya menemui EMPAT KENYATAAN yg membimbangkan tentang anak anda.

 

Anda nak tau?

Teruskan bacaan sampai baris terakhir.

90% pelajar

MASIH BELUM BERSEDIA

 untuk belajar

Mereka masih belum minat nak belajar walaupun sekolah dah berjalan setengah tahun.
.
Sama ada EXAM atau pun tidak, sama je perangai. Asyik berlengah je dan tak fokus. Semua benda nak kena suruh. Kita pulak yang penat nasihat macam-macam. Betul tak?
.
Bila tak sedia, dia tak dapat kuasai ilmu, bila tak kuasai, lama-lama jadi beban. Lepastu dah banyak beban, jadi malas. Last sekali.. mereka tak endah pasal pelajaran dan tak risau pun masa depan.

90% pelajar

suka BUAT PERSEDIAAN LAST MINIT

untuk Exam.

Exam besar ke exam kecik ke semua sama. Banyak main. Terpengaruh dengan kawan, leka dengan henpon, khusyuk main game, sampai panggil banyak kali pun tak dengar. Diorang duk ingat exam ni jauh lagi. Padahal exam tinggal 4 bulan lebih je dari sekarang.
.
Sebenarnya kita parent tak kisah pun anak Straight A ke tak, betulkan? Apa yg kita kisahkan sangat adalah usaha. 
.
Kita nak tengok usaha tu, tapi kalau usaha pun tak nampak, cemana nak berjaya kan? Tu yg buat kita risau tu. Sebab, senang kita ni bukan boleh waris. Sementara je…

 70% pelajar

TAK TAHU APA TEKNIK BELAJAR BERKESAN

untuk diri sendiri. 

Jadi apa akibatnya? Belajar jadi susah, anak malas nak mencuba, penat nak usaha, akhirnya givap. 
.
Bila dah givap, cari jalan untuk tenangkan diri, rupa-rupanya follow kawan, kemudian terpengaruh dengan kawan yg merosakkan masa depan. Harap jangan sampai ke situlah kan.. 

75% Pelajar

TAK PEDULI TENTANG SOLAT 

 Terutama sekali waktu subuh. Ramai yang tak jaga solat sebenarnya. 
.
Belajar dah lah jauh, solat pun jauh. Sedih sangat bila fikir masalah ni. Anak kita, kalau tak suruh, tak solat. Kalau suruh pun liat nak bangun solat.
.
Penat nak marah-marah ni sebab anak dah besar kan. Bila anak-anak tiada keinginan nak solat sendiri, so, apa kesannya? kesannya confirm kat pergaulan dgn manusia. 
.
Perangai jadi kasar dan kuat melawan mak ayah. Susah nak dengar cakap, memberontak dan keras hati. Asik nak ikut cakap sendiri je.

Saya tak tahu bagaimana anak anda sekarang. Tapi saya pasti sebahagian masalah yg saya sebut kat atas pasti ada kat anak anda, betul? 

Saya tau anda sedang risau tentang masa depan anak anda sekarang. Saya juga tau anda mungkin dah usaha dan ikhtiar macam-macam, tapi masih belum berhasil. 

Bayangkan.. Apa yg anak kita akan buat kalau kita pergi dulu meninggalkan mereka. Cuba anda bayangkan.. Bekalan agama anak masih belum cukup, jatidiri masih lemah, bekalan ilmu pun tak banyak.

Saya tau anda mungkin masih tak putus asa berdoa pada Allah untuk tunjukkan jalan. Saya juga tau anda mungkin sedang mencari sesuatu yang boleh bangkitkan kesedaran anak anda…

INSPIRATOR PELAJAR ANDA, CHE MAT!

Hai parent semua, Tq sebab sudi baca sampai sini. So, izinkan saya kenalkan diri dulu. Nama saya Che Mat. Nama sebenar saya Mohamad bin Mohshin. Boleh panggil saya Che Mat je. Tak de masalah nak panggil Che Mat pun, dont wori.

Wokeh, firstly, siapa saya? Anda mungkin nak tau, anda sedang bercakap dengan siapa sekarang?

Saya merupakan Pengarah Urusan pada syarikat motivasi pelajar yg bernama ALAF Training Sdn Bhd. Sebuah syarikat yg saya & partner tubuhkan untuk bantu pelajar supaya ada kesedaran dan jatidiri untuk berjaya dunia akhirat, insyallah.

Alhamdulillah, dah 7 tahun kami berada dalam pasaran dan kami dah bantu ramai pelajar mencipta perubahan. Semua tu dengan izin Allah juga, bukan sebab kami semata-mata pun. Kami ni hanya jambatan je.. 

PERUBAHAN PELAJAR SELEPAS SEMINAR TAPOW A

” Al Quran Hilang Lepas Balik Tapow A”

“Mengubah Gaya Fikir Anak Saya”

“Seminar ni RAHSIA”

“Tapow A memang SUPERB!”

“Che Mat memang lain dari yang lain!”

TAWARAN EKSKLUSIF TIKET

SEMINAR TAPOW A DISEMBER 2018

(EDISI CUTI SEKOLAH)

PROMOSI RM 200 RM 100

( PROMO SEAT KAWASAN DEPAN)

(Terhad untuk 200 Peserta Sahaja)

LOKASI PROGRAM

SEMINAR TAPOW A ALOR SETAR

1 DISEMBER 2018 (SABTU)

8 PAGI – 5 PETANG

(TEMPAT AKAN DIUMUMKAN)

DAFTAR SEKARANG

SEMINAR TAPOW A KOTA BHARU

8 DISEMBER 2018 (SABTU)

8 PAGI – 5 PETANG

(KOLEJ MATRIKULASI KELANTAN)

DAFTAR SEKARANG

SEMINAR TAPOW A SABAH

15 DISEMBER 2018 (SABTU)

8 PAGI – 5 PETANG

(DEWAN KPKPS, KOTA KINABALU)

DAFTAR SEKARANG

SEMINAR TAPOW A JOHOR BAHRU

22 DISEMBER 2018 (SABTU)

8 PAGI – 5 PETANG

(DEWAN RAYA PUTRA, KULAI)

DAFTAR SEKARANG

SEMINAR TAPOW A KUALA LUMPUR

23 DISEMBER 2018(AHAD)

8 PAGI – 5 PETANG

(DEWAN BANKUET, UPM SERDANG)

DAFTAR SEKARANG

SENARAI PAKEJ PREMIUM (SEAT KAWASAN DEPAN)

 

SEMINAR TAPOW A

PAKEJ EKSKLUSIF

SEMINAR TAPOW A

HARGA ASAL:

RM 200

.

RM 100 

(SEAT KAWASAN DEPAN)

.

-PROMOSI SAH UNTUK 200 ORANG PERTAMA SAHAJA-

DAFTAR SEKARANG

DAFTARKAN ANAK ANDA SEKARANG!